Отидете към основна версия

2 100 6

Лидерът на Хамас Яхия Синуар е загинал в Рафах, тялото му е в морга в Тел Авив ВИДЕО

  • яхия синуар-
  • израел-
  • хамас-
  • рафах

Израелската армия разпространи кратко видео, заснето от дрон, в което се вижда ранен мъж, представен като водача на палестинското движение

Снимка: YouTube

Контраадмирал Даниел Хагари, говорител на израелската армия, обяви вчера, че лидерът на Хамас Яхия Синуар е бил убит в Рафах, в южната част на ивицата Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Вчера в Тел Султан в Рафах, Яхия Синуар беше елиминиран от армейски бойци“, съобщи контраадмиралът в телевизионно изявление. Той информира, че „армията и Шабак (вътрешното разузнаване на еврейската държава) действаха в продължение на месеци, за да предоставят разузнавателна информация за елиминирането на Яхия Синуар, лидера на „Хамас“ – терористичната организация в ивицата Газа, и един от основателите на военното крило на „Хамас“, което планира и извърши клането на 7 октомври“.

Израелската армия разпространи кратко видео, заснето от дрон, в което се вижда ранен мъж, представен като лидера на Хамас Яхия Синуар точно преди да бъде убит при военна операция в Газа, предаде Франс прес.

Мъжът е седнал в кресло в хол, където всичко е изпотрошено, на първия етаж на частично разрушена сграда. Лицето му е скрито с плат, който може да е куфия, а в ръката си държи предмет, наподобяващ сабя, който хвърля върху дрона.

Според армията заснетият мъж е Яхия Синуар в последните мигове преди елиминирането му.

Тленните останки на лидера на „Хамас“ Яхия Синуар бяха транспортирано късно снощи в моргата в Тел Авив за "по-нататъшен оглед", предаде израелската полиция.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини