Отидете към основна версия

611 3

Северна Каролина стартира предсрочно гласуване: Влиянието на урагана "Хелийн"

  • северна каролина-
  • ураган-
  • хелийн-
  • предсрочно гласуване

Ураганът "Хелийн" усложнява избирателната активност в щата

Снимкa: БГНЕС

Започна предсрочното гласуване в американския щат Северна Каролина, който е решаващ за надпреварата на президентските избори в САЩ на 5 ноември, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

Агенцията отбелязва, че това става само няколко седмици след преминаването на урагана "Хелийн", в резултат на което някои местни жители все още нямат електричество, течаща вода и телефонни услуги.

Северна Каролина може да се окаже от решаващо значение за определяне на победителя в надпреварата между вицепрезидентката на САЩ и кандидат на демократите Камала Харис и бившия президент и кандидат на републиканците Доналд Тръмп, тъй като предпочитанията на избирателите в щата могат да се променят в двете посоки.

Социологическите проучвания показват надпревара с много малка разлика в резултатите, като има няколко колебаещи се щата, които вероятно ще определят победителя.

Ураганът "Хелийн", който причини смъртта на повече от 200 души в шест щата и нанесе щети за милиарди долари, повдига въпроси как може да повлияе на избирателната активност, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини