Отидете към основна версия

1 418 32

Харис: Тръмп ще капитулира за Украйна, иска да изоставим приятелите ни от НАТО

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • украйна

Изолационизмът е точно това, което той иска, заяви вицепрезидентът и кандидат на демократите за вота в САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че нейният съперник в изборната надпревара Доналд Тръмп е готов да капитулира по въпроса за конфликта в Украйна, а също така се стреми да намали участието на Вашингтон в международните дела, предаде ТАСС.

„Нека изясним този въпрос, особено по отношение на Украйна. Подходът на Доналд Тръмп ще означава капитулация“, каза тя по време на реч в Мичиган. Харис каза още, че вече седем пъти се е срещала с украинския президент Владимир Зеленски.

Кандидатът за президент на Демократическата партия се обяви против „концепцията за изолация“ в американската външна политика. „Изолационизмът е точно това, което Доналд Тръмп иска: да напуснем НАТО, да напуснем нашите приятели. Изолационизмът не е защита. Това няма да ни предпази от вреда за националната сигурност“, каза тя.

Харис също смята, че Тръмп е податлив на манипулация от лидерите на други държави. „Ясно е, че той е манипулиран с хвалебствия, включително от диктатори и авторитарни лидери по целия свят“, каза тя.

Преди това Тръмп в интервю за подкаста на PBD заяви, че украинският президент Владимир Зеленски е отговорен за започването на конфликта и е трябвало да го предотврати. Той нарече украинския президент един от най-великите търговци, които някога е виждал, който се прибира с над 100 милиарда долара след всяко посещение в САЩ. Тръмп отбеляза, че много съжалява за украинците и би искал да им помогне. Въпреки това, според републиканския кандидат за президент, „Зеленски никога не е трябвало да позволява тази война да започне“. Тръмп също нарече конфликта "загубена война". и добави, че „Украйна вече не е Украйна, която беше преди.“

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.

Свързани новини