Отидете към основна версия

6 585 125

Американски генерал: Притеснен съм от способностите на руската армия

  • украйна-
  • чарлз костанца-
  • генерал-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • американски генерал-
  • нато

Москва споделя научените от фронта уроци със своите съюзници Китай и Иран

Снимка: БГНЕС/ EPA

Западните страни трябва да са загрижени от способностите на руската армия, която се учи постоянно от грешките си на фронта в Украйна. Това е нещо, което трябва да ни тревожи.

Това заяви генерал-лейтенант Чарлз Костанца, командир на Пети корпус на американската армия, в интервю за VOA. Корпусът е разположен в Полша.

Според американския военен е грешно схващането, че в НАТО трябва да са спокойни, че руската армия е отслабена, защото е загубила огромно количество свои войници във войната срещу Украйна. Напротив – първо, руската армия сега е по-многобройна, отколкото в началото на инвазията. И втори, Русия не се интересува колко човешки ресурс ще загуби, заяви Костанца.

„Руснаците знаят, че се бият срещу обучени и оборудвани от Запада (украински) сили. И така, докато се модернизират въз основа на уроците, които научават - не само по отношение на оборудването си, но и как се бият - те наистина изострят способността си да се бият с нас в бъдеще. И мисля, че това е нещо, за което трябва да се тревожим“, каза Костанца.

По думите му на фронта в Украйна армията на Владимир Путин се учи всекидневно как да побеждава обучени от Запада войници и западни оръжейни системи. Освен това Москва споделя тези уроци с Китай и Иран, както и обратното.

Северна Корея е изпратила поне 4000 свои войници към днешна дата в Русия, като това е само отправната точка, посочи американският генерал. „Предизвикателството за украинците са хората. Това е количеството хора, които трябва да вкарат в битка. А Русия не се интересува колко загуби ще понесе. Искам да кажа, 600 000 [жертви], а те все още хвърлят още жива сила дори не мигват. Украинците не могат да си позволят да поемат тези загуби“, каза Костанца.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания