Отидете към основна версия

745 24

"Просто гласувайте", призова Доналд Тръмп

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • джорджия

Междувременно Харис нарече Тръмп "фашист" на предизборна проява във Филаделфия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Доналд Тръмп призова поддръжниците си да гласуват за него на предизборна проява в щата Джорджия, независимо дали ще го направят в деня на изборите или ще се възползват от възможността за предварително гласуване, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

"Просто гласувайте – независимо от начина, по който искате да го направите", заяви Тръмп пред събралото се множество в един от щатите, в които резултатите от гласуването ще са ключови за определяне на победителя на президентските избори в САЩ.

В останалата част от речта си бившият президент отправи хиперболизирани обиди към съперничката си, вицепрезидентката Камала Харис, а редица други оратори приведоха откровено религиозни аргументи в полза на републиканеца и нарекоха Харис и нейната Демократическа партия "зло".

Демократите "отстояват всичко, което Бог мрази", заяви един от ораторите и нарече избора между Тръмп и Харис "духовна битка". "Това е християнски щат. Бих искал той да си остане такъв", добави той пред около десетте хиляди местни жители, които в един момент се присъединиха към скандиранията му "Христос е цар! Христос е цар!".

Междувременно Харис, която принадлежи към баптиската църква, нарече Тръмп "фашист" на предизборна проява във Филаделфия, ярко демонстрирайки поляризираните позиции в САЩ в момент, когато до деня на изборите остават по-малко от две седмици, коментира АП.

Стратегията на предизборния щаб на Тръмп да насърчава поддръжниците му да използват всеки наличен метод на гласуване представлява рязка промяна в сравнение с предишните избори през 2020 г., когато бившият президент твърдеше, че е загубил заради гласуването по пощата. Броят на хората, които гласуват предварително, се е увеличил значително тази година. Над 1,9 милиона гласоподаватели са гласували предварително в Джорджия, където преди четири години Тръмп загуби само с 11 779 гласа от демократа Джо Байдън.

Избирателите в цялата страна са изпратили по пощата общо над 23 милиона бюлетини за предварително гласуване на президентските избори през 2024 година. Бяха подобрени рекордите за участие в предварителното гласуване в няколко щата, отчасти благодарение на републиканците, които по указание на Тръмп активно се включиха в ранното гласуване.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини