25 Октомври, 2024 16:26 831 16

Тръмп печели все повече испаноговорящи избиратели

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • камала харис-
  • сащ-
  • белият дом

Испаноговорящите избиратели - най-бързо нарастващият сегмент от населението на САЩ, досега са били силно ориентирани към демократите

Тръмп печели все повече испаноговорящи избиратели - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Републиканецът Доналд Тръмп почти е заличил отдавнашното предимство на демократите пред републиканците - това, че досега те се ползваха с по-голямо доверие сред испаноговорящите мъже, показва допитване на Ройтерс/Ипсос, цитиран от агенция Ройтерс, предаде БТА.

Бившият президент Тръмп вече изостава от вицепрезидентката Харис само с 2 пункта сред испаноговорящите мъже - 44% на 46% - в сравнение с изоставането му от 19 пункта спрямо демократа Джо Байдън по същото време през 2020 г. Това сочи анализ на повече от 15 000 отговора на допитвания на Ройтерс/Ипсос, проведени до 21 октомври и през същия период на 2020 г.

Напредъкът на Тръмп се компенсира от увеличената подкрепа за Харис сред белите жени, като по този показател Харис има минимална преднина пред Тръмп - 46% срещу 43%, показва най-ново социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, проведено в периода 16-21 октомври.

Испаноговорящите избиратели (мъже и жени, взети заедно) - най-бързо нарастващият сегмент от населението на САЩ, досега са били силно ориентирани към демократите в повечето президентски избори от 70-те години насам, но Тръмп е постигнал значителен напредък. Анализът на най-новото социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос показва, че Тръмп има подкрепата на 37% от регистрираните латиноамерикански избиратели, което е повече от 30% за същото време през 2020 г. Харис има 51% подкрепа в сравнение с Байдън, който получи подкрепата на 54% от латиноамериканските избиратели години по-рано. Допустимата грешка е между 2 и 6 пункта.

В крайна сметка Тръмп печели 38% от гласовете на латиноамериканците през 2020 г., с 21 пункта по-малко от спечелените от Байдън, но все пак това тогава беше най-големият дял сред тях в полза на кандидат републиканец, откакто президентът Джордж Буш-младши спечели 44% през 2004 г., сочи анализът на екзитпола за 2020 г., направен от "Пю рисърч" и архивни данни, събрани от "Америкън ентерпрайз инститют".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западните СМИ пишат:

    19 2 Отговор
    Тръмп печели все повече християни.
  • 2 Русофилчо

    3 11 Отговор
    Много печели, след като иска да изхвърли ронините им от САЩ.
  • 3 Маг

    8 1 Отговор
    Това което казах настъпва невъзвратимо и неумолимо ! Използвайте информацията умно , а не си дерете ризите като футболни агитки !
  • 4 ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА

    10 1 Отговор
    И КОМЕНТАРИТЕ СЪЩО.КАКТО КАЗА ЕДИН КЛАСИК МЕДИИТЕ ВЪРВЯТ СЛЕД ПОБЕДИТЕЛЯ
  • 5 Атина Палада

    14 3 Отговор
    Щом глобалистките медии започнаха да обръщат палачинката ,значи задкулисието в САЩ, са се разбрали ,и ще назначат Тръмп...
    А вие си смятайте,че има избори в САЩ:)))
  • 6 Абло Еспаньол

    4 1 Отговор
    Вива ТрАмпа, внимавай да не паднеш в капана !
  • 7 дддд

    5 2 Отговор
    дайте ми пари да живея като трилионер!Всички сте ми длъжни където ме видите ще ми лъскате обувките!за закуска искам черен хайвер
  • 8 Много ми е интересно

    8 1 Отговор
    Българският слугинаж в САЩ, как ще гласуват?

    Коментиран от #12

  • 9 БОЙКО КИРО И ПЕЕВСКИ СА БЕСНИ

    6 2 Отговор
    ЧЕ ТРЪМП ЩЕ ПРАТИ ПУТИН ДА ГИ ПОДПУКА !
  • 10 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Демократите комунисти ще съсипят САЩ.

    Коментиран от #13

  • 11 Уса

    9 3 Отговор
    Тръмп отвя демократите с 200,но статистиката е проспала това.За сиганката Харис останаха да гласуват малко черни мъже с изкуствени мигли и нокти пълни с бактерии,половината от ЛГБТ колегиално,алкохололици и наркомани цял живот на държавна издръжка,всички подръжници на лгбт чиито синове ще се сдобият с мъжки булки,част от държавната администрация от страх за работните места и това прави около 37% човешки отпадък
  • 12 Уса

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Много ми е интересно":

    Българите,които подкрепят лгбт и гласуват за герб,ппдб,дпс и бсп подкрепят сиганката,но слава богу стават все по-малко
  • 13 Ти си лЮт

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Какви комунисти скачат в главата ти?

    Докога ще повтаряш първи клас и ще бъркаш понятията?

    Сатанистите са капиталисти, а не комунисти.

    Комунисти са били в комуната на Бога наш - в комуната на Иисус Христос.
  • 14 Некой си

    8 1 Отговор
    Рецесията в САЩ ще накара много хора да подкрепят Тръмп. Милиарди хвърлени на вятъра в Покрайнината и нито долар за живеещите в САЩ, ще бъде крайъгълният камък на изборите.
  • 15 БайДънчо:

    2 4 Отговор
    Тръмп печели все повече и повече,
    Докато камилата губи все повече и повече.
    За Тръмп вече са готови да гласуват 52% от американците,
    докато за камилата гласуващите са само 48%
    Американци, гласувайте за Мира, за Правдата, за Свободата,
    Победа за Тръмп!
  • 16 Алексбг

    3 0 Отговор
    Опашата,дегинска нереална лъжа Тръмп е ненавиждат именно от латинските. Той явно ги ненавижда и се заканва да не ги пуска в САЩ.
    "Факти",отново публикуват руски и други левичарски лъжи. !