Отидете към основна версия

2 097 32

Ананиев: Впечатлен съм от организацията в болниците в Плевен и Габрово

  • плевен-
  • габрово-
  • коронавирус-
  • здравеопазване-
  • кирил ананиев

Навсякъде в страната сме създали организация да бъдат доставени необходимите предпазни средства. Някъде има нужда, някъде са по-добре задоволени, обясни здравният министър

Снимка: БГНЕС

Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово, каза здравният министър Кирил Ананиев в сутрешния блок на БНТ. Там са настанени пациентите с положителни проби за коронавирус в България.

Ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово са осигурили увеличаване на леглата. При необходимост, има възможност за удвояване на броя им.

"В момента в Габрово има 10 легла в инфекциозното отделение, от които 7 са заети. Имат възможност да прибавят още 7 легла, тоест леглата стават 17. Има разработен и кризисен план, при който да се отворят още легла. Единият вариант е за 27 легла - едно отделение да бъде заделено специално за такива случаи. Ако заболяемостта е по-голяма, може да влезем в разговори с държавната белодробна болница, където може да се открие цяло ново отделение", обясни здравният министър.

"Направена е добра организация и план за преструктуриране на персонала в двете болниците, така че, ако се наложи, специалисти, лекари и медицински сестри от други отделения да поемат грижите за болните в инфекциозното отделение", добави Ананиев.

По думите му към момента има достатъчно персонал, а в особено критични моменти може да бъдат подпомогнати с работещи в други лечебни заведения.

"Навсякъде в страната сме създали организация да бъдат доставени необходимите предпазни средства. Някъде има нужда, някъде са по-добре задоволени", увери той.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини