Last news in Fakti
Новини на тема здраве
Следващи новини

През последните две години ежедневно ставаме свидетели на разпространението на широкомащабен вирус, който успя за кратко да обхване целия свят и да усложни не само здравословната, но и икономическата обстановка. Неговата поява и скоростно разпространение го направиха бързо обект на новините във всички страни. Хилядите заразени на ден и високата смъртност от коронавирус принудиха Световната здравна организация да обяви пандемия, която обхваща всички държави. 

Как новините за Ковид-19 повлияха върху света и върху хората

COVID-19 е вирус, която се предава от човек на човек по въздушно-капков път или при взаимодействие с други лица в непосредствена близост. Част от пациентите могат да го изкарат без наличието на каквито и да е симптоми, без дори да разберат, че са болни. При други обаче се появяват усложнения, които изискват хоспитализацията им. За да се установи дали един човек е заразен или вече е преминал вируса, се прилагат различни тестове: PCR, бързи антигенни тестове, тестове за антитела. След установяването на положителен резултат, заразените и контактните с тях хора, биват поставени под карантина, за да се предпазят всички, които биха имали досег с тях. 

Какво ще ни разкажат новините за COVID-19

Ежедневно от тях научаваме: 

Новините за COVID-19 се превърнаха в едни от най-актуалните за последните две години. Всички ние с интерес следим водещите новости от днес, стремим се да бъдем напълно информирани за всичко, което ни поднася COVID-19 – нови симптоми, нови щамове, любопитни факти около него. 

Защо да се доверите на новините на Fakti.bg

Само на нашия сайт вие ще намерите последните новини от деня, свързани с COVID-19. Достоверността на информацията ни успя да ни направи бързо най-предпочитаната медия в България. За кратко време увеличихме читателската си аудитория, което е най-важното за нас. Само във Fakti вие ще научите цялата истина за всичко онова, което се случва по света и у нас. Присъединете се към нашата аудитория и бъдете информирани ежедневно, където и да сте.