Отидете към основна версия

14 739 57

Заразен ли е Тръмп с коронавирус?

  • коронавирус-
  • сащ-
  • вирус-
  • заразен-
  • доналд тръмп-
  • конгресмени

Той е имал контакт с конгресмени, за които има съмнение, че са заразени

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп не е бил изследван за новия коронавирус, въпреки че поне двама конгресмени, с които наскоро е бил в контакт, обявиха, че се поставят под карантина, след като участвали в конференция заедно с човек, който дал положителна проба, предаде "Ройтерс", като се позова на Белия дом.

"Президентът не е бил тестван за инфекцията Ковид-19, тъй като нито е имал продължителен близък контакт с хора, за които е потвърдено, че са заразени с вируса, нито има каквито и да било симптоми. Президентът Тръмп остава в отлично здраве и личният му лекар ще продължи да го наблюдава внимателно", каза говорителката на Белия дом Стефани Гришам в изявление.

Общо най-малко петима американски конгресмени се поставиха доброволно под карантина. Сред тях са двама републиканци, които са имали контакти с Тръмп през последните дни, след като били изложени на вируса на конференция на консерватори в щата Мериленд от 26 до 29 февруари.

Тръмп междувременно обяви, че иска да предприеме мерки, за да облекчи американската икономика на фона на разпространението на заразата. "Светът бе хванат неподготвен от коронавируса", призна той. Очаква се президентът на САЩ да обсъди с представители на Конгреса възможността за намаляване на данъчното облагане на работещите американци. Тръмп е поканил в Белия дом директорите на най-големите американски банки, за да разговарят за възможни отговори на епидемията.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини