Отидете към основна версия

47 387 95

Борисов: Толкова па лоши хора не съм виждал

  • коронавирус-
  • премиер-
  • бойко борисов

Ние вземаме нашите решения единствено и само върху препоръките, които ни дава този кризисен щаб

Снимка: БГНЕС

"Можем да разрешим кина, театри - през място да се продават /билети/. Събери гилдията, обясни им", разпореди премиерът днес на министъра на културата Боил Банов, предаде "Дневник".

"Ние вземаме нашите решения единствено и само върху препоръките, които ни дава този кризисен щаб. И каквото ни кажат, ние го изпълняваме и приемаме на доверие, защото не сме доктори", подчерта Борисов. "Така че, Банов, събираш ги и казваш: Не аз. Аз искам да има театри и затова толкова дотираме. Защото вчера чух една глупост, че сме спрели театрите, за да не плащаме дотация. Ние плащаме десетки милиони дотации - за 50 или сто хиляди или за двеста... за няколко дена... това ли е целта според мене? Толкова па лоши хора не съм виждал. Предлагат, ние изпълняваме, защото това са хората, които разбират. Ако искаме хората да са спокойни", заяви Бойко Борисов.

"Дневник" припомни, че в неделя Банов забрани всички културни събития в страната след новината за първите 4 доказани случая на коронавирус. Оказа се обаче, че голяма част от кината в страната продължават да работят. Заведенията и търговските обекти, включително големите, също работят.

Вчера Асоциацията на българските киносалони, която обединява независимите кина, поиска оставката на Банов с аргумента, че не е разработен ясен алгоритъм какъв брой хора могат да бъдат допускани и при какви ограничения да става това.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 49 гласа.

Свързани новини