Отидете към основна версия

6 948 6

Първият футболист с коронавирус разказа страшни неща за заразата

  • алесандро фавали-
  • коронавирус-
  • футболист

Никога не съм имал толкова висока температура

Първият италиански футболист - Алесандро Фавали, който бе диагностициран с коронавирус от пет дни е изолация в дома си в Кремона. Той е на 27 години и играе за Реджо Одаче в Серия С. Играчът е женен и не е син на бившият футболист на Лацио и Милан Джузепе Фавали.

„Добре съм, треската премина, но имам силна настинка в момента“, заяви пред Кориере дело Спорт Фавали.

„Направиха ми теста в петък, а резултатите излязоха в неделя сутринта. Подложиха ме на изследвания, защото имах контакт с роднини, които бяха с положителни резултати. Миналия понеделник имах треска, беше ми студено и очите ми сълзяха, както и силно главоболие“, добави още той.

„Никога не съм имал толкова висока температура. Държах 38 градуса няколко дни, а после поддържах стабилна от 37,5 градуса, но вече нямам. Излекуван съм. Казаха ми, че мога да се считам за такъв. Дори и сега след като всички симптоми преминаха, ще трябва да направя още един тест, за да сме сигурни във всичко“, каза Фавали.

„В момента се намирам в къщата ни в Кремона заедно с моята съпруга Мириам. Все още нямаме деца. Изолирани сме, живеем в отделни стаи. Опитвам се да имам възможно най-малко контакти с нея. Гледам телевизия и следя социалните мрежи. В момента уча спортни науки. Мириам е учителка и затварянето на училищата я принуди да остане вкъщи. Работи само с онлайн уроци със своите ученици“, добави още футболистът.

„Не мисля, че моите съотборници имат положителни тестове за коронавирус, но те заедно с треньорите и персоналът са в изолация до петък“, заяви Фавали.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини