Отидете към основна версия

18 134 62

Първата жертва на коронавируса в България е от Монтанско

  • коронавирус-
  • починала-
  • грип

Никой в момента не знае кои мерки са най-подходящи за тази епидемия

Жената, която е починала от коронавирус у нас, е пристигнала в болницата в много тежко състояние. Още на вратата е била интубирана. Въпреки положените неимоверни усилия, лечебните мероприятия не са дали резултат, съобщи в предаването „Лице в лице“ по bTV ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Жената е починала в 15.40 ч. в сряда. Състоянието на съпруга ѝ също не е благоприятно. Той все още не е интубиран, но има тежки белодробни проблеми. Проучване на агенция BulNews установи, че това са мъжът и жената от монтанското село Василовци, за които по-рано вчера съобщихме.

„Двамата отговарят на профила на повечето починали пациенти по света. Тя е с преживяна сърдечна операция, сърдечносъдови заболявания. Доста скорострелно се е развило заболяването“, посочи ген. Мутафчийски. Сутринта той видял рентгеновата снимка от белия дроб на пациентката.
„Такава кошмарна снимка не съм виждал“, разкри той.

Ген. Мутафчийски изтъкна, че решенията на щаба са препоръчителни, а не задължителни. Но все пак е желателно те да се спазват. Според него, мерките, които предприема държавата, са достатъчни.

"Децата са най-пощадената група от заболелите", каза той.
По думите му, мерките, които се предприемат в момента, са малко по-засилени от предишни подобни епидемии.
"Никой в момента не знае кои мерки са най-подходящи за тази епидемия", обясни той.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.

Свързани новини