Отидете към основна версия

19 726 56

Лекарството за лечение на коронавирус може да излезе на пазара до година-две

  • коронавирус-
  • българска фирма-
  • ''микар 21''-
  • лекарство-
  • софия тех парк-
  • суперкомпютър

Българската фирма ''Микар 21'' е разработила и други молекули за лечение

Снимка: БГНЕС

''Молекулата, разработена от българската фирма ''Микар 21'', за лечение на коронавирус, може да излезе на пазара като лекарствена форма до година-две. А освен тази молекула, ''Микар 21'' са разработили и други молекули за лечение. Първите отзиви за нея в изключително авторитетни лаборатории са добри, а до месец-два трябва да започнат и клиничните тестове'', това заяви пред ФАКТИ представител на ''София Тех Парк'', които работят съвместно с българската фирма ''Микар 21'', разработила микромикролекула за лечение на коронавируса, за която медията ни вече писа.

''Процесът може да се ускори, но все пак е изключително важно да има сигурност, защото не би било добре тази микромолекула да помага за едно, но да вреди на друго в човешкия организъм'', споделиха за медията ни от ''София Тех Парк''

''Важно е да се отбележи, че разработената микромолекула е универсална и не е само за коронавирус, а и за други вируси, метастази и т.н.'', уточниха те.

На правителственото заседание във вторник стана ясно, че и чаканият в България суперкомпютър може да има изключително значима, в положителен аспект, роля, при създали се кризисни ситуации, като тази, в която се намираме в момента.

''Суперкомпютърът ще ни е много полезен. В края на годината трябва вече да разполагаме с него. Той ще ни даде изключителни възможности да управляваме ефективно подобни кризисни ситуации, включвайки към това и моделиране на много лекарствени форми'', каза представител на ''София Тех Парк''.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини