Отидете към основна версия

16 354 45

Китайски лекари помагат на блокираната Италия

  • китай-
  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Екипът от девет медици, експерти в борбата срещу новия коронавирус, пристигна заедно с 31 тона здравни медикаменти

Китайски лекари, експерти в борбата с вируса, пристигнаха късно снощи в Рим. Деветте лекари от екипа, сформиран от Националната здравна комисия на Китай и Обществото на Червения кръст, пристигнаха в Италия, за да помогнат на страната в борбата срещу коронавируса, благодарение на опита си, придобит в Ухан.

Екипът от девет китайски лекари, експерти в борбата срещу новия коронавирус, пристигна заедно с 31 тона здравни медикаменти.

Според лидера на екипа, медицинските доставки идват от няколко китайски града и включват и някои билкови лекарства, като капсулата Lianhuaqingwen, която „се е доказала като ефективна при лечението на Covid-19. Други страни започват да проучват ефективността на лечението с традиционни китайски лекарства“, каза Сун Шуопенг.

Министърът на външните работи на Италия Луиджи ди Майо написа при пристигането на медицинския екип на живо на страницата си във фейсбук: "Не сме сами. Не можем да се прегърнем един друг, но ще се усмихнем отново. Италия е страна, в която егоизмът не печели, където има много хора работещи за други“.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 50 гласа.

Свързани новини