Отидете към основна версия

6 185 166

Борисов: Има храна за 2 години, не се запасявайте

  • бойко борисов-
  • храна-
  • магазини-
  • коронавирус-
  • премиер-
  • резерв

Държавният резерв може да бъде отблокиран

Снимка: БГНЕС

Няма нужда българите да се презапасяват с хранителни продукти. Само сегашните наличности са достатъчни, за да изхраним всички в държавата за две години напред. Това заяви българският премиер Бойко Борисов след извънредно заседание на МС.

Имаме силно селско стопанство, при нужда можем да отблокираме и Държавния резерв. На извънредното заседание на Министерски съвет обясних, че в заповедта с противоепидемични мерки на здравния министър Кирил Ананиев не влиза затваряне на бензиностанции, хранителни магазини, аптеки, банки, застрахователни клонове и градски транспорт, посочи премиерът.

За да не изостават с материала учениците, Министерството на образованието е разработило програма за дистанционно обучение, като за целта по канал на БНТ ще се излъчват видеоуроци. Благодаря на народните представители, че подкрепиха нашето искане за обявяване на извънредно положение и само в рамките на днешния ден направиха законодателни промени, според които ще има сериозни наказания за хора, неспазващи карантинните предписания, каза още Бойко Борисов.

Единствената цел на заповедта на здравния министър е да ограничим струпването на хора на едно място, защото това носи риск от заразяване с коронавирус. В постоянна готовност сме и да нанесем промени в предписанието, ако експертите от Националния оперативен щаб ни го препоръчат, уточни министър-председателят.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини