Отидете към основна версия

2 340 11

Турция спира полетите от Грузия

  • полети-
  • самолети-
  • коронавирус-
  • турция-
  • грузия

В Грузия има регистрирани десетки случаи на заразени

Снимка: Shutterstock

Турските власти са взели решение от 20 март да прекратят временно директните самолетни връзки с Грузия в рамките на борбата срещу разпространение на новия коронавирус, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на грузинското министерство на външните работи.

Република Турция, в рамките на мерките, предприети срещу разпространение на коронавируса в страната, вече отмени самолетните връзки с много страни. Подобно решение се планираше да бъде прието и по отношение на Грузия от 14 март тази година. Но в резултат на постигнатата договореност бе прието решение полетите да продължат до 24.00 часа на 20 март, се посочва в съобщението.

Освен това грузинските и турските власти се договориха вчера за временно затваряне за движение на пътници на ГКПП Сарп/Сарпи на турско-грузинската граница, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на турското министерство на вътрешните работи. Ограничението няма да засегне товарните превози.

Мярката влиза в сила от 17 часа турско време на 15 март и ще се отнася турски и грузински граждани, както и за граждани на трети страни. Другите два ГКПП на турско-грузинската граница - Тюркгьозю/Вале и Акташ/Карцахи ще продължат да функционират без ограничения. В Грузия до момента са регистрирани 30 случая на заразени с новия коронавирус, като един от заболелите вече е оздравял. В Турция са установени шест случая на заразени с коронавируса.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини