Отидете към основна версия

5 565 95

Коронавирусът не плаши циганите в "Столипиново", тълпят се за социални помощи

  • столипиново-
  • социални помощи

Дълги опашки, бутане, блъскане и липса на спазване на дистанция пред пощата в гетото

Снимка: TrafficNews

Пощата в пловдивското гето "Столипиново" е била окупирана още от първите работни часове от жители на махалата. Днес започна разплащането на помощите, а социално слабите в гетото са най-голям процент от пловдивчани. Разбира се, половината махала се юрна към гишетата и буквално за минути пространството пред пощата се препълни от чакащи, предаде TrafficNews.

Бутане и блъскане, липса на дистанция, кашлящи един върху друг - жителите на "Столипиново" забравиха за коронавируса само при мисълта за левовете. Нито един от опашката не е бил оборудван с маска или с ръкавици. И въпреки усилията на полиция и служители от район „Източен” ромите са неконтролеруеми щом стане дума за социални помощи.

От изданието припомнят, че районният кмет Иван Стоянов и органите на реда предприеха мерки, като преди това с мегафон са информирали живеещите в квартал "Столипиново" за спазване на мерките.

„И ако до вчера ромите са пазели поведение, то днес са скъсали синджира. Все пак дават парите”, пише гневен пловдивчанин, цитиран от TrafficNews.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини