Отидете към основна версия

17 Март, 2020 23:37, обновена 17 Март, 2020 23:37 17 107 49

48-часова карантина в частната болница "СофияМед" заради Кирил Домусчиев!?

  • кирил домусчиев-
  • софиямед

Отново ли някои са по-равни от другите и правилата за тях не важат?

Снимка: СофияМед

От частната болница "СофияМед" спазват всички разпоредби и указания на Министерство на здравеопазването и на Националния щаб за справяне с коронавируса и са под карантина за 48 часа, съобщиха от болницата по повод постъпил при тях пациент с положителна проба за коронавирус. Пациентът с коронавирус е бизнесменът и председател на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Всички, които са били в контакт с пациента - от 1 и 2 ред, включително персоналът от лечебното заведение, са идентифицирани. Те са изолирани под карантина. Към този момент пациентът е в стабилно състояние, увериха от медицинското заведение", цитирани от News.bg. Според така изнесената информация в болничния комплекс се правят всички задължителните мерки - децинфекция, изследване на персонала и всички останали предписания на Столична регионална здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса.

"Потвърдено е, Домусчиев се лекува от коронавирус в "СофияМед". Въпросът е защо е там, а не във ВМА? Отново ли някои са по-равни от другите и правилата за тях не важат? Сега цяла болница е под карантина заради комфорта на един от недосегаемите", повдигат логични въпроси от разследващия сайт "Биволъ".

Репортер на Биволъ е заснел на паркинга на "СофияМед" автомобила и шофьора на Кирил Домусчиев и съпругата му

"Защо Домусчиев е в частната болница "СофияМед? Защо не е във Втора градска? Правителството определи Втора градска болница в София за инфекциозна болница за всички граждани със съмнения или доказан коронавирус! Значи гражданите отиват в гробниците, наречени "общински болници", а Домусчиев, Борисов, мафиотите, министрите, депутатите и богопомазаните - в частните клиники? Защо аз и жена ми трябва да чакаме минимум един месец за животоспасяващи лекарства, а за свинете има всичко? НАЛИ Е ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ И ВСИЧКИ ТРЯБВА ПОД ЗАПЛАХА ОТ ЗАТВОР ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ОБЩИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ? Защо Домусчиев е в частна клиника? Защо другите болни НЕ СА в частни клиники?", пита на свой ред председателят на гражданското сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев в социалните мрежи.

От "Биволъ" са и още по-любопитни:

Кадър на Евгений Иванов от въпросната среща в Министерски съвет от 16 март:

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.

Свързани новини