Отидете към основна версия

5 976 11

Извънредно: ЦСКА обяви бедствено положение, опасява се от фалити заради коронавируса

  • цска-
  • футбол-
  • стадион българска армия-
  • коронавирус

"Армейците" искат БФС да инициира и предприеме мерки за компенсиране на загубите

Снимка: БГНЕС

Ръководството на ЦСКА се сблъска с голям проблем и се обърна към Българския футболен съюз. "Червените" призоваха централата да вземе спешни мерки и да помогне на футболните клубове, които в настоящата ситуация изпитват огромни затруднения. "Армейците" изразяват опасения, че дори може да се стигне до фалити на някои отбори.

ЦСКА иска БФС да инициира и предприеме мерки за компенсиране на загубите, които всички родни клубове инкасират по време на извънредното положение и спирането на първенството заради коронавируса.

Изявлението на ръководството на ЦСКА:

“Уважаеми господа, при настъпилите форсмажорни обстоятелства и въведеното извънредно положение в България за ограничаване на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и логично и футболното първенство в България бе спряно за неопределено време.

Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции, с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм.

В тази връзка ние, като търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини