Отидете към основна версия

3 807 11

64 души са били в контакт със заразения лекар от Бургас

  • лекар-
  • бургасмед-
  • бургас-
  • covid-19

Преди две седмици лекарят е пътувал до "Пампорово"

Снимка: EPA/БГНЕС

Както вече ФАКТИ съобщи, пълна карантина е наложена от 20.00 ч. вчера на хирургическото отделение в частната болница „Бургасмед“ в Бургас, където работи лекар с положителна проба за коронавирус. Целият персонал на хирургическото отделението е под карантина.

„Той е бил последната седмица в отпуска. Бил е с болничен. Изследван е вчера и е доказана инфекцията“, обясни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пред БНР.

„Затворено е още едно отделение, за да могат те да бъдат настанени там. Общият брой на контактните лица с лекаря са 23 души от медицинския персонал, 14 са лежащо болните, които също ще останат в отделението. Никой няма да напусна, нито ще влиза в това отделение. Изписаните пациенти от предходната седмица, преди той да излезе в болнични, са 27“, поясни Паздеров.

Към момента лекарят е в добро състояние, обясни пред БНР директорът на УМБАЛ - д-р Бойко Миразчийски.

„Днес от изследванията му, няма данни за пневмония, което означава, че няма инфекция на долните дихателни пътища. Това, което е най-страшно в случаите на коронавирус. Има оплаквания, в сравнително леко състояние е“, поясни той.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини