Отидете към основна версия

14 163 29

Граждани подгониха общински служители

  • бургас-
  • дезинфекция-
  • коронавирус

Екипът се опитвал да дезинфекцира контактните зони, но се сблъскал с неочаквана агресия

Снимка: БГНЕС

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи на брифинг на Общинския кризисен щаб за неприятна ситуация, в която са изпаднали общински служители, опитали се са дезинфекцират домофоните, вратите и асансьорите на два блока.

Въпреки че са с баджове, идентифицирани са ясно и са дошли със служебен автомобил, те са били посрещнати като на война - нахулени от живущи, унизени и прогонени. Дори била извикана полиция, съобщава Флагман.

Николов бе лаконичен за грозната случка. Личеше си, че е обиден от действията на тези хора.

По информация на Флагман.бг става въпрос за два големи блока в ж.к.“Славейков“, където живущите смятали, че третирали с отрова общите части и хич не се плашели от коронавируса, а явно по се притеснявали от състава на веществото, използвано за дезинфекциране.

Припомняме, че Община Бургас единствена в страната за своя сметка започна почистването на контактните зони на входовете, за да се предотврати евентуално разнасяне на заразата.

Най-рискови са 18-етажните блокове, където има по 120-130 апартамента, или около 250-280 постоянно живущи. Именно те се почистват с приоритет, но не навсякъде общинските служители и доброволци, са приемани добре.

„Ограничанията са за всички и трябва да ги спазваме. Тук е мястото да поискам по-голямо разбиране. Призоваваме за разбиране и съдействие, мисля, че с разум и подкрепа Бургас може да избегне бедата, която сполетя Италия. Да не повтаряме тези грешки, които направиха нашите събратя в тези държави“, каза на днешния брифинг кметът Димитър Николов.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини