Отидете към основна версия

2 082 19

18 милиона турски ученици започват дистанционно обучение

  • турция-
  • коронавирус-
  • ученици-
  • дистанционно обучение-
  • училище

Отделно са обособени шест телевизии с изцяло образователни програми

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция започва от днес дистанционно обучение на милиони ученици, така че учебният им процес да не бъде прекъсван, след като училищата затвориха заради коронавируса, съобщиха турските медии.

Занятия в училищата в страната не се провеждат от 13 март, за да се овладее разпространението на коронавируса. Образователният министър Зия Селчук обяви, че ще бъде прилагана дистанционна форма на обучение, за да не се прекъсва образователният процес. В Турция до момента има близо 1300 заразени с вируса и 30 жертви.

Учениците ще ползват от днес системата EBA (Мрежа за информация и образование), където уроците ще бъдат излъчвани онлайн с участието на учители и учащи. Отделно са обособени шест телевизии с изцяло образователни програми за учениците, които ще работят до края на пандемията.

Общо 18 милиона ученици се очаква да използват системата, обяви заместник-директорът на Тюрк телеком Юсуф Кърач. Той посочи, че интернет трафикът на Турция ще нарасне с въвеждането на онлайн системата, но увери, че Тюрк телеком е подготвен да поеме търсенето.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини