Отидете към основна версия

12 218 130

Само една проба за COVID-19. 202 - ма души са заразени

  • коронавирус

Случаят е от София

Снимка: БГНЕС

Само една проба за коронавирус е дадена от снощи. Това обяви на пресконференция председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той уточни, че е новата проба за COVID-19 е от София.

Общият брой на заразените е 202. Последният случай е от София, вчера също новите случаи бяха в София – 7; в Пазарджик – 2; в Дупница – 1 и в Добрич – 1.

Продължава подготовката на повече болници да посрещат болни, ще се увеличи и броят на лабораториите, които правят тестове - има заявки от 2 частни болници и от БАН, каза ген. Мутафчийски. Вчера е постъпило дарение от 200 000 лв. от ОББ, "Райфайзенбанк" дарява по 50 000 лв. на трите болници, които са на първа линия на пандемията. Продължават да постъпват и дарения към министерството на здравеопазването.

Вчера от щаба обявиха, че капацитетът на ВМА и на „Пирогов” се изчерпва, поради което ще направят предложение на министъра на здравеопазването да издаде заповед всяка една болница, независимо от вида на собствеността ѝ, в тридневен срок да представи обособени отделения (оборудвани и с реанимационни легла), които да работят с COVID-19, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини