Отидете към основна версия

3 446 18

Италиански кардинал: Господ не носи вина за коронавируса

  • италия-
  • господ-
  • коронавирус-
  • кардинал-
  • джузепе версалди

Човек реши да не се довери на Господ и продължи по друг път

Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският кардинал префект на Конгрегацията за католическо образование Джузепе Версалди препоръча "ваксината на любовта" за борба с "вируса на греха", от който произлизат всички злини на света, включително пандемията от новия коронавирус, предаде AFP.

"Всичкото зло, което за жалост намираме в човешката история, следователно и тази пандемия, в никакъв случай не може да се приписва на Господ. Това, което наруши Божието творение, беше свободният избор на човека да не се довери на Господ и да продължи по друг път. Това породи вируса на греха в дървото на познанието", написа Версалди във ватиканския вестник "Осерваторе романо".

"Да се завърнем към по-тясно общение с Господ, не за да Го убеждаваме да ни помогне, а за да се убедим сами да се борим със злото и да получим ваксината на любовта, която обхваща света", заключи 76-годишният кардинал, предаде Новини.бг. По изчисления на агенцията новият коронавирус е взел близо 17 000 жертви по света, а от началото на епидемията са потвърдени над 386 000 случая на заразяване в 175 държави и територии.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини