Отидете към основна версия

5 285 20

Д. Стоянов: Хоспитализирани ли са хора заради неспазването на правилата от Домусчиев?

  • биволъ-
  • кирил домусчиев-
  • димитър стоянов

Разследващият журналист от ''Биволъ'' разполага с вътрешна информация по казуса ''Домусчиев-Софиямед''

Снимка: ФАКТИ

''Това, което мисля, че е много важно да отбележим е, че в рамките на тази карантина (бел. ред. в ''Софиямед''', заради Кирил Домусчиев) между 300 и 350 човека са били хоспитализирани и на всеки от тях са направили по два-три теста. Имам информацията от хора отвътре, хора от персонала, които се страхуват, че ще загубят работата си. Контактувал съм с повече от един човек, спазваме правилото за три незвисими източника'', това заяви Димитър Стоянов, разследващ журналист от сайта ''Биволъ'', в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком.

Поводът за казаното от него е казусът с настаняването на бизнесмена Кирил Домусчиев в столичната болница Софиямед'', предизвикано от това, че той заболя от COVID-19, а към настощия момент той вече е излекуван. Заради хоспитализирането на Домусчиев в ''Софиямед'', лекари и пациенти са били поставени под карантина, но и не само.

''Това, което ми казаха отвътре е, че всички са били хоспитализирани по клинична пътека 104, която е за коронавируса. По мое мнение и на други експерти до тази ситуация се стига поради неспазване на разпоредбите от РЗОК и Щаба, който се бори с коронавируса, защото Софиямед до приемането на Домусчиев не участваше в борбата срещу коронавируса'', сподели Стоянов.

''Не мога да знам какви са причините Кирил Домусчиев да се лекува точно там. Има много слухове, но ние не се занимаваме с това, това е работа на ПИК'', отбеляза разследващият журналист.

''Това не спазване на правилата води до карантина и хиляда теста на хора, които вероятно не са попадали в графата ''предполагаемо болни от коронавирус''. Проблематично е, че хора, които просто са били там, са поставени в категория 2 на контактни лица и са държани там без основание'', каза още той и отправи въпрос към властите дали тези хора са били хоспитализирани по клинична пътека 104 и то заради едно неспазване на правилата.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 20 гласа.

Свързани новини