Отидете към основна версия

7 088 21

Проф. Костов: Дезинфекцирам се с червено вино

  • червено вино-
  • коронавирус-
  • проф. коста костов

Карантината е наложителна.

Снима: Shutterstock

Карантината е наложителна. Медицинският съвет е на мнение, че трябва да бъдат добавени и допълнителни мерки.

Това обяви на извънреден брифинг проф. Коста Костов - координатор на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерски съвет.

Той заяви, че като председател е изключително задоволен и благодари на всички свои колеги за високата мотивация. По думите му само за 9 дни мотивацията им е 90 пъти по-голяма.

Проф. Костов информира точно какво точно е свършил Съветът.

Създаден е продукт, който има три раздела. "В първия са перпоръките в извънболничната помощ. Имаме и общи принципи и вземане на мерки. Приложените досега мерки са наложителни. В течение на епидемията същите могат да бъдат олекотени. Диагнозата се основава на PSR тестове, а проследяването се осигурява чрез всички останали лабораторни методи", заяви проф. Костов.

"Около 50 асоциирани консултанти и колеги дадоха своите препоръки. Имаме подкрепата на една огромна част от медицинския организъм. Днес го пускаме в една зряла юношеска възраст, утре ще бъде в зряла. Всички членове смятат, че докладът представлява систематичен конспект. Удовлетворен съм от свършената работа", завърши проф. Коста Костов.

Той сподели, че с колегите си имат идея, когато се затвори темата, продуктът на Медицинския съвет да се произведе. От своя страна премиерът Бойко Борисов поиска да добавят и името му.

Проф. Костов разкри, че продуктът на Съвета по никакъв начин не се дублира с нечий друг, а е уникален. "Влизането в нашия продукт е изключително интересна игра".

Пулмологът д-р Александър Симидчиев обясни какво представлява документът, който е изготвен от Медицинския съвет.

Членове на Съвета заявиха категорично, че всеки трябва да избягва непознатите и да гио приема като потенциално болни.

Проф. Костов разкри, че неговият начин за дезинфекция в момента е червеното вино.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.

Свързани новини