Отидете към основна версия

32 901 128

Състоянието на Борис Джонсън се влоши

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • премиер

Британският премиер е с положителна проба за коронавирус

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер Борис Джонсън е преместен в интензивното отделение на болницата, след като състоянието му се е влошило, съобщи Би Би Си.

Британският премиер бе приет в болница, след като симптомите му, свързани с болестта COVID-19, не отшумяха. По-рано членове на кабинета съобщиха, че мярката е превантивна. Според британските медии обаче състоянието на премиера се е влошило през последните часове.

Борис Джонсън даде положителна проба за коронавирус преди десет дни. Временно задълженията на премиер ще бъдат заети от външния министър Доминик Рааб. 55-годишният Борис Джонсън постъпи в лондонска болница в неделя.

„Състоянието на министър-председателя се влоши този следобед и по съвет на медицинския му екип той беше преместен в отделението за интензивно лечение на болницата”, се казва в разпространеното до медиите съобщение. Британските медии съобщиха, че премиерът е в съзнание и към този момент не се налага използването на апарат за обдишване. Медиците обаче са в готовност да използват такъв, ако се наложи.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.

Свързани новини