Отидете към основна версия

2 113 19

Борис Джонсън се възстановява много бързо

  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • премиер-
  • великобритания-
  • здраве

Премиерът прекара три дни в интензивното отделение

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският премиер се възстановява много бързо от заболяването COVID-19, съобщи неговата канцелария, а здравният министър каза, че пикът на заразата в Обединеното кралство още не е достигнат, предаде "Ройтерс".

Броят на починалите от вируса в британските болници наближава 9000, след като вчера бе съобщено за още 980 смъртни случая. Този денонощен прираст е по-голям от рекордния за Италия брой на нови починали за 24 часа.

Борис Джонсън прекара три дни в интензивно отделение преди да бъде преместен в обикновена болнична стая. "Премиерът продължава да постига много добър напредък", каза говорител от Даунинг стрийт 10.

Министър-председателят на Великобритания даде положителна проба за коронавирус. Близо десет дни по-късно обаче състоянието му се влоши, след като беше приет в болницата по съвет на неговите лекари. Премиерът беше преместен в интензивното отделение, където прекара три дни. Новините от Лондон вече са позитивни - премиерът се възстановява и се чувства все по-добре, пишат британските медии.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини