Отидете към основна версия

2 106 11

В Германия храмовете са отворени на Великден

  • германия-
  • великден-
  • храмове-
  • коронавирус

Днешният ден ще бъде голям тест за легендарната германска дисциплина

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Германия поздрава, който ще чуете на Възкресение Христово, е Frohe Ostern (Честит Великден). Храмовете ще бъдат отворени за желаещите да запалят свещ и да се помолят, но нужната дистанция трябва да бъде спазвана.

Вярващите могат да се докоснат до празничните литургии и онлайн или по телевизията. Днешният ден ще бъде голям тест за легендарната германска дисциплина. Времето е изкушаващо прекрасно, но въпреки това само преди броени дни канцлерът Ангела Меркел апелира за осъзнати действия и подчерта, че имаме лъч надежда, защото броят на заразените намалява, но ако правилата не бъдат спазвани, ще се върнем в изходно положение.

Несправедливо според някои мерките в различните провинции на страната са различни. В някои посещенията при роднини са абсолютно забранени, в други са просто непрепоръчителни, съобщи Би Ти Ви. Ще има и завишено полицейско присъствие и ще бъде следено строго за спазването на правилата. Дали обаче ще преминат дисциплинирано германците и през днешния празничен ден, предстои да разберем.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини