Отидете към основна версия

2 074 24

Коронавирусът няма да ни сломи, каза кралицата

  • великобритания-
  • елизабет втора-
  • кралица-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Празнуването ще бъде различно за мнозина тази година

Снимка: БГНЕС/ EPA

„Коронавирусът няма да ни сломи“, заяви британската кралица във Великденско обръщение към нацията, предаде БНР.

В същото време премиерът Борис Джонсън, който се възстановява сравнително бързо в лондонска болница заяви, че „дължи живота си на лекуващия го екип“. „Празнуването ще бъде различно за мнозина тази година, но ние се нуждаем от Великден повече от всякога“, заяви Елизабет Втора във видеообръщение от двореца Уиндзор.

Това става в момент, когато жертвите на коронавируса в Обединеното кралство достигнаха почти 10 000, а здравните експерти не могат да прогнозират кога ще бъде пика на заболяването. Заразеният с коронавирус премиер Борис Джонсън междувременно бележи подобрение. В може би първото му изявление след излизането му от интензивното отделение на болницата „Сейнт Томас“ той каза, че „не може да благодари достатъчно на здравния персонал“.

Очаква се той да остане още известно време в болницата и едва ли ще се завърне обратно на работа до две седмици. Макар и да имаше известни нарушения, като цяло британците съблюдаваха призива на властите да останат по домовете си на хубавото време. Засилват се обаче критиките към правителството за продължаващия недостиг на защитно облекло за медиците и недостатъчния брой тестове. Депутати както от опозицията, така и от управляващата Консервативна партия призоваха за подновяване на работата на парламента, та дори под „виртуална форма“, за да може да се търси отговорност от министрите.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини