Отидете към основна версия

25 435 244

Борисов: В България има три Bugatti-та като на Роналдо

  • бойко борисов-
  • автомобили-
  • премиер-
  • коли-
  • бизнес-
  • bugatti-
  • роналдо

Исках само да защитя работниците, каза премиерът

Снимка: БГНЕС

Понеже доста пъти ме упрекнаха, че съм обидил някого, искам да кажа към днешна дата в бедна България какви автомобили има. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след което извади списък с броя на лъскавите автомобили, които карат родните бизнесмени.

„В България има три Bugatti-та като на Роналдо, има 241 автомобила Bentley, 123 Ferrari-та, 54 автомобила Maybach, 22 McLaren, 87 Lamborghini, 311 Maserati. А Rolls-Royce-ове има 84... аз не знам, но със сигурност сме първи в Европа. Hummer-и 280, Jaguar-и близо четири хиляди, Porsche-та близо пет хиляди", изреди премиерът.

"Е, като казах, че в някой бизнес вместо да уволнят работниците, могат да намалят от 80 Rolls-Royce-а да станат 40, примерно... С кое съм ги обидил?", попита премиерът. Повод за изказването му беше критиката към него, че е призовал бизнесмените да продадат своите скъпи автомобили, за да запазят своите служители по време на коронавирусната криза, която удари тежко по бизнеса. Исках само да защитя работниците, добави премиерът.

Той продължи обиколката на страната, като се запозна отблизо с контрола по пътищата. "Благодаря на всички полицаи, които са денонощно на пост при контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на областните градове. Осигурени са им предпазни средства, топла храна. За тежкотоварните автомобили са изградени "бързи ленти" на КПП-тата, за да минават безпроблемно. "Зелените коридори" работят и с тях гарантираме функционирането на икономиката", добави премиерът.

Борисов провери работата по Южната дъга на София и ремонтите на мостовите съоръжения на магистрала „Тракия“. "Обещал съм на софиянци да завършим Южната дъга на Околовръстния път. От голи поляни строим магистрали. За много кратко време е свършена много работа по 6-километровия участък от ж.к. Младост до АМ "Тракия". Строят се огромни инженерни съоръжения - 12 платна за движение, чисто нова канализация, локали, мостове, пешеходни надлези, осветление. Преди на мястото на Южната дъга, Северната скоростна тангента и Западната тангента имаше път с 2 ленти. Това постигнаха някои хора за 60 години управление. Ние за 10 години ги обновихме по такъв начин, че двете ленти вече са само спомен", посочи премиерът.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 52 гласа.

Свързани новини