Отидете към основна версия

6 206 24

Наша лекарка от Лондон: За предпазване от вируса пийте течности и цинк

  • великобритания-
  • профилактика-
  • плодове-
  • цинк-
  • витамин c-
  • лекарка-
  • коронавирус-
  • валентина михайлова

Яжте повече плодове и зеленчуци, съветва българската лекарка

Снимка: Shutterstock

Като профилактика срещу коронавируса препоръчвам витамин C, плодове и зеленчуци, цинк и повече течности. Това заяви д-р Валентина Михайлова-Николова, която е на първа линия на борбата с пандемията в Лондон.

Българката от Видин работи в една от известните лондонски болници, има две дипломи за завършено висше медицинско образование - българска и американска, и говори пет езика. Специалист е по "Уши, нос и гърло", а в Англия идва от САЩ. Ситуацията в Лондон не е много добра, споделя тя, но се прави всичко възможно, за да се предпазят и лекари, и пациенти.

„Няма пациент, на който не е обърнато внимание. А тези, за които е установено наличие на коронавирус, попадат в друга категория. Те директно от Спешната помощ се изпращат в съответния коловоз, който е много добре организиран и се обслужва от 6 до 8 медицински работници. Има и полицаи. В Спешната помощ много ми харесва това, което е направено. Спешните случаи и тези със симптомите на коронавируса се преглеждат в различни кабинети. Дават се специални маски, за чиято употреба само инструкциите траеха два часа”, разказа д-р Валентина Михайлова-Николова пред БНР.

„Лекарства за директна борба с COVID-19 няма още 100% потвърдени, правят се обаче опити и тук. Ние основно лекуваме с антибиотици срещу Грам-положителни и Грам-отрицателни бактерии. Темата за тестовете е една от горещите и тук. Ситуацията наистина е доста сложна и не е възможно толкова много хора да бъдат обхванати за тестване. Знам, че от САЩ се очакват 90 милиона теста, но засега ги чакаме. Тук като профилактика срещу COVID-19 препоръчват големи дози витамин С - от 1 000 до 2 000 милиграма на ден, което е строго индивидуално. Хубаво е да се приема от плодовете и зеленчуците. Препоръчва се и цинк. Има го в таблетна форма и за него е доказано също, че повлиява много, както и повече течности да се приемат през деня”, заяви българската лекарка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.

Свързани новини