Отидете към основна версия

40 253 117

Тревожни новини от Русия! Кризата излиза от контрол

  • русия-
  • владимир путин-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Властите съобщиха за 2558 нови случая на зараза с новия коронавирус за последните 24 часа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските власти съобщиха днес за 2558 нови случая на зараза с новия коронавирус за последните 24 часа. Това е рекордно увеличение на новите случаи за едно денонощие, предава Ройтерс.

Досега в страната са починали 148 заразени, като само през нощта жертвите са осемнайсет.

Общият брой на заразените в страната е 18 328 души, допълва ТАСС. Случаи на коронавирус са установени в 82 региона на Русия. Оздравелите са 1470. Най-много случаи на зараза има в Москва - 11,5 хиляди, като за последните 24 часа там бяха регистрирани 1355 нови случая. В московска област случаите на зараза са общо 495, посочва БТА.

От днес в Москва влиза в действие система за електронно разрешително за излизане, като част от затягане на мерките за контрол на изолацията, предаде Франс прес.

Пропускът за излизане може да се получи чрез молба по интернет в сайта на кметството. Той касае придвижванията с кола или с градски транспорт, за да се отиде на работа, при лекар или до вилата в провинцията.

Московчаните иначе засега могат да се придвижват свободно пеша, за да отидат до супермаркета или да разходят кучето си. Кметството на Москва обаче предвижда, ако е необходимо, да разшири системата за издаване на електронни пропуски за излизане, така че в нея да попаднат и пешеходните придвижвания.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 58 гласа.

Свързани новини