Отидете към основна версия

6 756 28

Коронавирус: Нов черен рекорд в Русия

  • русия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • жертви-
  • рекорд

Най-тежка е ситуацията в столицата Москва

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия съобщи днес за нови 3388 заразени с коронавируса – пореден рекорд за денонощие, с което случаите на COVID-19 в страната стават 24 490, сочат данните от щаба за борба със заболяването.

Починалите за последното денонощие са 28, с което общо стават 198. Русия съобщи вчера за 2774 заразени, което бе предишния дневен рекорд за нови случаи. Засегнати от коронавируса са 84 региона на Руската федерация – заболели няма само в Република Алтай.

За последното денонощие са изписани 292-ма пациента, с което излекуваните от COVID-19 до момента стават общо 1986 души. В столицата Москва, която е най-тежко засегната от коронавируса новите случаи са 1774, с които общо стават 14 776.

Руски вестници начертаха мрачни сценарии за икономическата ситуация по света и Русия. Кремъл обещава антикризисна политика в интерес на населението. Междувременно хората се страхуват да не им намалят заплатите, да не останат без работа и се запасяват с различни стоки, пише "Независимая газета". Според очаквания на бизнеса, обобщени от руския мозъчен Център за стратегически разработки, броят на безработните в Русия ще надхвърли през 2020 година 9 милиона души.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини