Отидете към основна версия

11 722 31

Wizz Air няма да възстановят полетите Варна-Лондон

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • венцислав мутафчийски-
  • wizz air

Това съобщиха от Националния оперативен щаб

Снимка: БГНЕС

Wizz Air няма да възстановят полетите Варна-Лондон. Това обяви в отговор на журналистически въпрос началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той заяви, че „Wizz Air ще бъдат уведомени, че няма да могат да извършват тези полети по разбираеми причини“.

Ден по-рано кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до генерал Мутафчийски, с което призовава преустановяване на полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания Wizz Air до края на извънредното положение, с цел опазване живота и здравето на гражданите. Позицията му е подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз - Варна, МБАЛ „Св. Анна“, ВМА –МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ - Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

Повод за реакцията е официално съобщение, че се възобновяват полетите на авиокомпания Wizz Air между Варна и Лондон от 16-ти април 2020 г. Те ще бъдат извършвани регулярно три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота.

„В условията на карантина и въведените навременни мерки от Националния оперативен щаб, днес Варна е съхранена като град, в който заразата е ограничена и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди граждани, въпреки трудностите, изпълняват съвестно изискванията за социална изолация, дезинфекции, ограничаване на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем отговорни - към себе си и близките си, но за целта е важно да няма допълнителен риск от внесена зараза“, се казва в писмото на кмета Иван Портних.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини