Отидете към основна версия

16 372 187

Борисов намекна, че може да изпуснем положението с COVID-19

  • велико търново-
  • дезинфектанти-
  • коронавирус-
  • covid-19
Снимка: МС

„Аз ви благодаря на вас, медиите! Че на всяка секунда вие слагате надписи „Останете си вкъщи“. Благодаря ви за това, че показвате хилядите трупове във Франция, в Щатите, в Италия и къде ли не. Вие знаете ли колко поръчки имаме, освен за... примерно Египет поръча 6 милиона маски, 6 милиона облекла; няма да казвам държавите, 'щото ще ми се обидят колегите – чували за трупове! Дефицитна стока! Чували за трупове – всички търсят. Както облеклата, така и чували за трупове! Добре ли ви звучи? Кое е насаждане на страх – че търсят чували за трупове? Вие /б.р. към репортерка/ във вашата телевизия защо насаждате страх, като давате в Ню Йорк и в Съединените щати умрелите, или в Испания, или в Италия? Може ли истината да е насаждане на страх?“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети завода на „Хигиенно-медицинска индустрия“ ООД във Велико Търново. Компанията е най-големият производител на дезинфектанти в България и има 25-годишен опит в своята сфера. Хигиенните материали, които произвежда екипът от 150 души, са предимно за професионална употреба и най-вече за приложение в лечебните заведения.

„Тук видях и препаратите, с които се мият улиците във Велико Търново“, каза още премиерът Борисов. Министър-председателят изрази благодарност към кмета на града Даниел Панов, както и към всички кметове в цялата страна, социални служби и екипи на патронажа, които са изключително активни и постоянно са в помощ на нуждаещите се българи по време на извънредното положение заради COVID-19.

"В България сме най-добре“, отбеляза премиерът.

"Обикалям страната, за да стимулирам тези, които работят. Аз не искам да удължаваме извънредното положение. Искам да го намалим до 11 май, както французите. Да не е до 13 май. Но ако не спазваме препоръките на Щаба, на Министерството на здравеопазването и стане бум, то от само себе си ще дойде.“, посочи Бойко Борисов.

"Има хора, които взимат пари като безработни от Бюрата по труда, а лъжат, че са на работа, за да преминават през КПП-тата при областните градове. Това е правилното решение – щом си лъжец, няма да взимаш пари; от на хората парите и да отиваш да ги заразяваш. В момента и прокурорите, и полицаите работят по декларациите. Така че после да няма да излизат пред вас и да казват „няма какво да ям“. Няма какво да ядеш, защото лъжеш! Недейте да лъжете“, посочи премиерът.

"София и Смолян са огнища на коронавируса COVID-19. И когато някой от тези градове отиде при възрастните си родители или при бабите и дядовците си, това трябва да лежи на неговата съвест. Нали целта ни е да се запазиме живи? После ще ускориме икономика, селско стопанство. Макар че цялото селско стопанство работи. Има храна", отбеляза Бойко Борисов.

"Ние режим не правим. Стараеме се много и за да е самосъзнателно, се опитваме да убедиме хората, че... дотука сме прави, безспорно! Доказано".

"Европейските колеги имат тактика да дават срокове, за да успокояват хората. И може би това е по-правилно - да казваш "след две седмици, след две седмици", но това за мене не е честно. По никакъв начин няма лекарство. По никакъв начин няма ваксина. По никакъв начин светът икономически не знае какво ще прави. И затова вече започват да се оглеждат големите лидери един в друг. Аз се оглеждам в председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Като гледам приходите в бюджета, изтръпвам. И аз искам облекчаване на мерките, но най-важно сега е да се опази животът и здравето на народа.

"И двамата /Сидеров и Каракачанов/ са ми коалиционни партньори. Виждате и МВР и прокуратурата не ги гледат кой какъв е, има ли нарушение за всички е еднакво. Нямам нито властта, нито желанието да влияя на независимата съдебна власт. Каквото са преценили, това са направили. За пейката - Каракачанов обясни, че е дал интервюта. И на гърба на парка, не в парка, е седнал с колега да изпуши цигара. Въпреки всичко се вдигна огромен шум", посочи премиерът.

Днес се очаква натовски самолет от Китай с респиратори и предпазни маски с най-висока защита.

След Великден почваме имунизациите на децата, плановите операции, женските консултации. И сега мерките ни са най-либерални.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 51 гласа.

Свързани новини