Отидете към основна версия

3 970 42

Варненци масово отказват да ползват маски в автобусите

  • маска-
  • транспорт-
  • варна

За това алармират служители на общинската фирма

Снимка: Shutterstock

Варненци масово отказват да ползват лични предпазни средства в автобусите на обществения транспорт, предаде репортер на "ДНЕС+".

За това алармират служители на общинската фирма.

Според заповед на управителя на "Градски транспорт" ЕАД инж. Злати Златев от 14.04.2020, се забранява влизането на граждани в автобусите без маски.

В заповедта още се посочва, че е и задължително дезинфекциране на ръцете на всеки пътник, ползвайки дозаторите, намиращи се непосредствено до вратите на автобусите.

Изпълнението на въпросната заповед е възложено на водачите, контрольорите и кондукторите в превозните средства. На всеки пътник се дава подробно указание за спазване на мерките.

При установени нарушения на заповедта, служителите на общинския превозвач ще сигнализират на Общинска полиция, за да се спазва реда и противоепидемичните мерки.

В сигнала на служителите в Градски транспорт се казва още, че броят на гражданите, които са в пенсионна възраст и ползват обществения превозвач, не намалява. Според тях, възрастните хора не спират да се движат и не спазват изолацията.
"Предвид, че те са най-рисковата група, недопустимо е да обясняват всеки път, как те са се наживели и не им пука още колко ще живеят, като пръскат зараза навсякъде и заразяват и нас, младите", коментира служителка.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.

Свързани новини