Отидете към основна версия

13 218 161

Софиянци и пловдивчани разпускат по Черноморието напук на мерките

  • черноморие-
  • черноморец-
  • созопол-
  • великден-
  • празници-
  • противоепидемични мерки-
  • извънредно положение

Курортите по морето са се напълнили с хора от столицата и другите големи градове на страната за празничните дни

Снимка: БГНЕС

Курортите по морето са се напълнили с хора от столицата и другите големи градове на страната за празничните дни. Местните разказват, че много от собствениците на жилища са дошли още преди извънредното положение, но истинският наплив е бил в последните два-три дни. Вилите и апартаментите във всички курортни селища по Южното Черноморие са пълни, предаде bTV.

Гражданите са намерили "вратичка" в затегнатите извънредни мерки - изискването за преминаване през КПП-тата на областните градове е да имат нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

Някои от местните се притесняват от новодошлите. Според продавачка в Черноморец това е повод за притеснение. "Те не са от един месец тук, както казват, а са новодошли", обяснява Цвета Иванова.

"Един да има преносител и... Ами не е честно, не е честно, би трябвало всеки да си стои по родните места", коментира магазинерката Донка Чанева.

"Като ме видят, спират, искат да говорят с мен, ама викам: "На два метра от мен!" Първата къща горе, 20 човека са вътре - пловдивчани, софиянци, вътре в къщата. На какво мяза това нещо?! Уж забрана, уж не знам какво, няма никаква забрана!", казва Яни Янев, който е пазач от години в курорта.

Новопристигнали има и в Созопол. Кметът Тихомир Янакиев апелира хората да си останат у дома. "Моят апел към тези хора е да бъдат така добри, да заповядат при нас, с широки обятия ще ги посрещнем, след като падне извънредното положение, след като премине тази епидемия", призова кметът на Созопол.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.

Свързани новини

  • София е под блокада втори ден

    Втори ден София е затворена до второ нареждане. Масовото напускане на столицата с лични автомобили в сряда и четвъртък стана причина властите да налож ...
    18.04.2020
    5 138
    96