Отидете към основна версия

20 162 180

Нови случаи на коронавирус у нас

  • българия-
  • коронавирус-
  • данни
Снимка: БГНЕС

За деня имаме 19 потвърдени случая. От тях 8 са настанени в болница. Общо 884 случаи. От тях 521 са в София. 2.2% е увеличението. В България има 689 активни случая. До 18 април са извършени 26 417 теста в страната.

„През няколко дни ще опресняваме информацията за тестовете, защото не е необходимо всеки ден“, уточни прoф. гeн.-мaйoр Вeнциcлaв Мутaфчийcки на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса.

В София са установени 11 случая. При медицинския персонал няма нови установени. Излекувани са 161 души. От тях 102 са мъже, 52 са жени. Средната им възраст е 48 години. Има 8 излекувани деца.

Има един починал пациент с тежки съпътстващи болести на дробовете.

В два от гаражите на Столичния транспорт са взети проби на около 20% от персонала. Очакват се резултати. Националния щаб е поканил фирмите, които се занимават с таксиметрови фирми на разговор с цел установяване начин за тестуване.

От Щаба се надяват, че климатичните промени – затоплянето и сухият въздух, ще дадат своя положителен резултат.

„За съжаление, очакваме повишаване на заболеваемостта поради това, че много хора напуснаха столицата и много хора не спазват физическото дистанциране“, допълни проф. Мутафчийски.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.

Свързани новини