Отидете към основна версия

7 541 13

Борис Джонсън не бърза да вдига карантината на Острова

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Вече има признаци, че премиерът започва да поема твърд контрол върху делата на правителството

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън е много загрижен от евентуална втора вълна на коронавируса, ако мерките в наложената карантина бъдат облекчени по-рано, съобщи източник от Даунинг стрийт.

Борис Джонсън още не се завърнал на работа, но британските медии съобщават, че вече има признаци, че премиерът започва да поема твърд контрол върху делата на правителството.

Вестник „Таймс“ пише днес, че Джонсън е бил изключително предпазлив по отношение на идеята да се вдигне карантината по време на лична среща с външния министър Доминик Рааб, който го замества в момента, и с неговите най-близки съветници. Според премиера прекалено ранното вдигане на карантината може да доведе до втора вълна на пандемията и повторно налагане на карантина с още по-тежки последици за здравето и икономиката.

Междувременно уелската националистическа партия „Плайд Кумри“ предложи в писмо до министерството на вътрешните работи на ключовите работници в Обединеното кралство, особено тези в здравеопазването, които не са британски граждани, да бъде дадено британско гражданство.

Депутатът Хайуел Уилямс заяви, че пандемията е показала, че имигрантите са изключително важна част от британското общество и икономика и те не трябва да живеят в несигурност за бъдещето си. Уилямс допълни, че поне 25 процента от работещите в здравеопазването са чужденци.

На Острова случаите на Covid-19 са над 120 000, жертвите на заболяването са повече от 16 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини