Отидете към основна версия

4 410 18

Беларус очаква броят на заразените с коронавирус да намалява след месец

  • беларус-
  • коронавирус-
  • ковид-19-
  • александър лукашенко

В страната не е въведена карантина и тече подготовка за парада по повод 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус очаква броят на случаите на заразяване с коронавирус в страната да започне да намалява след месец, заяви главният санитарен лекар на страната Наталия Жукова, цитирана от ТАСС.

"Ситуацията е управляема", увери тя снощи в интервю за телевизия ОНТ. Има основания да се предполага, че до 3-4 седмици броят на случаите на заразяване ще започне да се стабилизира или да намалява, добави Жукова. Тя подчерта, че в Беларус се провежда мащабна работа за локализирането на огнищата на Covid-19, като всеки случай се третира като отделно огнище и се провежда издирване на всички контакти.

По данни на беларуското министерство на здравеопазването към 17 април в Беларус са регистрирани 4779 случая на заразяване. Към вчерашна дата жертвите на Covid-19 са 47.

В страната не е въведена карантина и тече подготовка за парада по повод 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия, отбелязва ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини