Отидете към основна версия

4 253 10

12 с коронавирус в дом за деца от семеен тип във Видин

  • видин-
  • деца-
  • коронавирус

Все още не се знае откъде е тръгнала заразата

Снимка: БГНЕС

Ново огнище на коронавирус у нас, съобщи "Нова телевизия". То е в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във Видин. Това е второто огнище в тази област в такъв тип социално заведение.
От общо 26 изследвани, 12 са дали положителни проби - 8 са деца и тийнейджъри и четирима са от персонала. Най-младият е на 13 години.
Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите. Продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.
Все още не се знае откъде е тръгнала заразата.

„Разделени са тези лица и деца, които са дали положителни тестове, от отрицателните. Току-що занесохме екипи и други предпазни средства, очила, дезинфектанти, допълнително да имат колкото е необходимо”, заяви Борислава Борисова, заместник-кмет на Видин.

В област Видин случаите на коронавирус вече са 103. 38 от тях са служители на областната болница – лекари, санитари, медицински сестри и лаборанти. Смъртните случаи са 4. Двама от починалите са обитатели на Дома за възрастни хора в село Гара Орешец.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Защо Видин още не е затворен?

    Статистиката за COVID-19 замества нивото на река Дунав в сантиметри. Каква е целта на това каканижене. Поток от числа. Нови 5 заразени медици. 32- ...
    05.05.2020
    11 319
    23