Отидете към основна версия

5 717 95

Ердоган се извини на турския народ

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • коронавирус-
  • извинение-
  • мерки-
  • истанбул

Ердоган призова турските граждани да проявят търпение

Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Ердоган се извини на своите сънародници заради трудностите, причинени от въвеждането на карантинни мерки с цел спиране разпространението на коронавируса. В Турция има 137 хиляди заразени, а жертвите са близо 3800.

"Съзнаваме, че ограниченията, които налагаме на нашите граждани заради епидемията от COVID-19, предизвикват редица притеснения и трудности за тях. На същите трудности сме подложени аз самият и моето семейство. Моля да бъдем извинени за притесненията, на които сте подложени," заяви Ердоган.

"Молбата ми е още известно време да проявите разбиране и търпение, съзнателно отношение, както направихте досега, за да изведем до напълно успешен край борбата срещу коронавируса. Не се съмнявам ни най-малко, че ще я спечелим с общи усилия", каза още турският президент.

Реджеп Ердоган призова турските граждани да проявят още известно време търпение и стриктно да спазват наложените карантинни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Той ги призова също да не се отпускат, имайки предвид, че от утре се предвижда разхлабване на някои от мерките, подчертавайки, че борбата срещу COVID-19 още не е приключила въпреки постигнатите положителни резултати.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини