Отидете към основна версия

5 600 25

Турция ще тества за коронавирус всеки пристигащ от България

  • турция-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • граница-
  • българи-
  • капъкуле-
  • мехмет ерсой

Тестването ще започне от началото на юни

Снимка: Shutterstock

Всеки пристигнал в Турция ще бъде тестван за коронавирус, съобщи министърът на културата и туризма Мехмет Ерсой. Тестването ще започне от началото на юни, предаде БНР.

Създаването на центрове за коронавирус-тестове ще започне първоначално на летищата в Анталия и на граничните пунктове с България и Гърция „Капъкуле“ и „Ипсала“, съобщи турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в интервю за вестник „Хюриет“.

Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда. От Министерството на културата и туризма посочват, че програмата за сертификати за безопасен за здравето туризъм се състои от 4 стълба – здравето и безопасност на пътниците, на работещите в туризма, взетите от местата за отдих предохранителни мерки и мерките по отношение превозните средства.

Системата all-inclusive не се отменя, но сервирането ще бъде по различен начин, уточни турският министър на културата и туризма. По думите на Мехмет Ерсой клиентите няма да вземат сами желаните от тях храни, а ще ги посочват на персонала в хотелите, който ще сервира поисканото. В интервю за телевизия Си Ен Ен Тюрк той подчерта, че основен критерий за сертифицирането на хотелите като безопасни ще бъде спазването на социална дистанция. Масите и шезлонгите ще бъдат поставяни поне на 1,5 метра разстояние. Турция се готви да постави началото на вътрешния си туризъм в края на май.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини