Отидете към основна версия

1 977 5

Няма заразени българи в германския месокомбинат

  • месокомбинат-
  • месокомбинати-
  • германия-
  • косфелд-
  • българи-
  • коронавирус

Очаква се да започне масово тестване във всички месокомбинати

Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма българи с позитивен резултат за COVID-19 в месокомбината в германския град Косфелд. Това съобщиха от генералното ни консулство във Франкфурт на Майн, предаде Би Ти Ви.

Във фабриката, огнище на заразата, работят наши сънародници. Броят на новозаболелите от коронавирус в предприятието продължава да расте. Те вече са 249. На този етап сред тях са румънци, поляци, унгарци, но не и българи. Трябва, обаче, да бъдат обработени още 278 проби, за да стане ясна пълната картина на заразата в кланицата

„Ако погледнете по региони и това, което се случи в Косфелд, става ясно, че огнища на заразата са концентрирани преди всичко в социални домове, места за настаняване на търсещите убежище и в общежитията на работещите в кланици“, каза говорителят на германското здравно министерство Хано Куарц.

Очаква се да започне масово тестване във всички месокомбинати в цялата провинция. Ще бъдат изследвани 20 хил. работници, основно от Източна Европа. Ако има много позитивни, отхлабването на мерките ще се забави. На този фон, в Германия постепенно се завръща към нормалността, а канцлерът отправи кратко, но ясно послание. Ако в страната бъде надвишена бариерата от 50 заразени на 100 хил. души – мерките ще бъдат отново затегнати.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини