Отидете към основна версия

2 304 17

Русия започва да отменя мерките, но Путин предупреди губернаторите

  • русия-
  • владимир путин-
  • губернатори-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • москва

Путин предупреди губернаторите на регионите, че ще носят персонална отговорност

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Русия започва поетапна отмяна на въведените заради коронавирусната пандемия ограничения. Това обяви на съвещание с ръководителите на регионите президентът Владимир Путин, предаде БНР.

Решенията за последователността на отмяната на ограниченията ще се вземат от ръководителите на 85-те федерални региона в зависимост от актуалната санитарно-епидемиологична обстановка. Ако в Москва регистрираните случаи на COVID-19 са близо 116 000, то в Република Алтай броят на заразените е 54 души.

Президентът Путин предупреди губернаторите на регионите, че ще носят персонална отговорност за действията си. В столицата например се възобновява работата в големите промишлени предприятия и на строежите. Режимът на изолация на гражданите обаче остава в сила до 31 май. Носенето на маски и ръкавици в градския транспорт и на публични места става задължително.

Първият работен ден в Русия след 6-седмично прекъсване беше белязан от трагичен инцидент. Петима души загинаха при пожар в реанимационното отделение на болницата „Свети Георги“ в Санкт Петербург. Жертвите са били диагностицирани с COVID-19. По първоначални данни пожарът е причинен от неизправност в електрическата инсталация.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини