Отидете към основна версия

2 418 16

СЗО: Предупреждаваме, че е възможна втора вълна

  • сзо-
  • мелита вуйнович-
  • коронавирус-
  • втора вълна-
  • пандемия

Населението трябва да разбере, че опасността не е преминала

Снимка: БГНЕС/ EPA

Втората вълна от COVID-19 може да се разпространи по целия свят след края на първата. Това заяви представителката на Световната здравна организация (СЗО) в Русия Мелита Вуйнович в ефира на канал "Русия 24", предава TACC.

"Където и да е преминала първата вълна, ние предупреждаваме, че е възможна и втора. Важно е населението да разбере, че опасността не е преминала, още има риск", каза Вуйнович, цитирана от агенция "Фокус".

Все още е рано да се премахват ограниченията, наложени заради коронавируса, смята още тя. Според Вуйнович смекчаването на мерките за борба с вируса в момента заплашва да увеличи смъртността от него.

Тя още отбеляза, че Русия веднага е започнала да предприема различен набор от мерки, които са помогнали за намаляването на смъртността от вируса в страната, както и за забавянето на разпространението и по-бързото идентифициране на случаите на болестта. По-рано Мелита Вуйнович в интервю заяви, че втората вълна на пандемията от коронавируса е неизбежна, тъй като по-голямата част от населението още няма имунитет за COVID-19.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини