Отидете към основна версия

1 550 19

Жертвите на коронавируса вече са над 400 000

  • коронавирус-
  • сащ-
  • бразилия-
  • джонс хопкинс-
  • жертви

Най-много жертви и заразени има в САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Смъртните случаи в света от COVID-19 са най-малко 400 000, показват изчисления на американския университет "Джонс Хопкинс".

Здравни експерти обаче казват, че те са повече, тъй като на много от починалите не са били направени тестове за коронавируса. По данни на университета днес броят на хората, починали след заразяване с новия вирус, е достигнал 400 225.

Границата от 400 хиляди е била мината ден, след като бразилското правителство престана да съобщава обобщени данни за броя на починалите с коронавируса и на заразените. Според негови критици това е опит да се скрие истинската информация за заразата в латиноамериканската страна с най-голямо население.

Последните данни, съобщени от бразилските власти, са за повече от 34 000 починали от инфекцията. Това поставя страната на трето място по този показател след САЩ и Великобритания (които имат съответно 109, 8 хиляди смъртни случая и почти 40,6 хиляди). За цял свят случаите на заразени с коронавируса според "Джонс Хопкинс" са най-малко 6,9 милиона.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.

Свързани новини