Отидете към основна версия

1 888 4

СЗО разследва новото огнище на Covid-19 в Пекин

  • китай-
  • пекин-
  • ковид-19-
  • световна здравна организация

Китайските експерти твърдят, че всички тези първоначални случаи са били свързани с най-големия пазар на едро за хранителни стоки в Азия - Синфади

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация разследва произхода и размера на новото огнище на Covid-19 в Пекин, заяви на пресконференция в понеделник генералният секретар на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус

Той добави, че в града вече са установени повече от 100 случая на коронавирус, въпреки че в китайската столица не бяха регистрирани новозаразени цели 50 дни, преди да възникне новото огнище.

Представителят на здравната агенция на ООН също така подчерта, че всички държави трябва да бъдат нащрек, за да разпознаят евентуално възобновяването на заразата с Covid-19.

По-рано днес Пекин постави под карантина и блокада 10 квартала, след като Здравната служба на страната заяви, че в града са се появили нови случаи на коронавирус.

Китайските експерти твърдят, че всички тези първоначални случаи са били свързани с най-големия пазар на едро за хранителни стоки в Азия - Синфади.

Държавните китайски издания съобщават, че вирусът е бил открит на дъски за рязане, използвани при разфасоване на вносна риба сьомга.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини