Отидете към основна версия

2 115 20

Турция нареди: Носенето на маски е задължително

  • турция-
  • маски-
  • коронавирус-
  • зараза

Задава ли се нов пик в Турция?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Постоянното увеличение на броя на заразените с коронавирус в Турция през последните дни накара властите да вземат сериозни мерки, за да спрат разпространението на заразата.

Властта, стараеща се преди това да върне комфорта на гражданите, реши да задължи хората да носят маски в 42 провинции на страната, предаде „Дейли Сабах”. През последните дни в южната ни съседка са регистрирани по близо 1500 новозаразени. Общият брой вече надвишава 181 хиляди души.

Здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че Турция не може да се бори срещу коронавируса без маски. В момента е задължително носенето на такива в повечето градове в страната. Броят на новите случаи беше с тенденция за намаляване, но през последните дни е отчетен нов ръст.

Турция, подобно на много други страни, постепенно започна да отпуска част от мерките срещу COVID-19, готвейки се да спаси летния си сезон. В страната обаче има някои огнища, като Диарбекир, които карат властите да мислят, че може да има втора вълна на вируса. Ако  броят на заразените отново достигне 2000 души дневно, пак може да бъдат въведени мерки като забраната за излизане от домовете през събота и неделя и други. В Истанбул предприеха мащабна проверка дали в заведенията се спазват правилата за социална дистанция и дали обектите затварят в полунощ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини